Et forbrukslån har mange bruksområder og det er en av grunnene til at de har blitt såpass populære. Når vi får et behov, enten det gjelder for nye møbler eller oppussing i hjemmet, så må dette behovet finansieres og her kan et lån hjelpe deg. Noen ganger må vi pusse opp før det er for sent og boligen forfaller eller bytte ut møbler og hvitevarer fordi de er totalt utslitte. Og har du ikke hatt muligheten til å spare opp, så er et forbrukslån hos KapitalKassen gjerne løsningen. Lånet kan brukes til hva du ønsker og det stilles ikke noen krav til sikkerhet. Det eneste banken eller finansieringsselskapet krever er at du betaler lånet tilbake som avtalt.

Hvor mye er det mulig å låne?

Du kan søke om lån på opptil en halv million kroner hos mange banker, slik at du kan sette i gang med selv de største oppussingsprosjekter hjemme. Du kan selvsagt også søke om mindre lån og de fleste tilbyr forbrukslån fra kr 5000. Har du kun bruk for et midlertidig lån for å betale for reparasjon av bilen din eller en ekstra regning, så trenger du ikke å låne mer enn nødvendig. Husk på at lånet skal betales tilbake med renter, så du bør kun låne det beløp du virkelig trenger for å få hjelp til å løse problemet ditt. Det er nettopp renten som er den dyreste delen med et forbrukslån. Du trenger ikke stille sikkerhet for et forbrukslån, men dette gjør også at banken ser på et slikt lån som en risiko. Det betyr at denne risikoen blir regnet inn i prisen på lånet og derfor er renten en del høyere på forbrukslån sammenlignet med andre lån.

Stor konkurranse på markedet

Men det er mange banker og finansieringsselskaper som tilbyr deg å låne penger og derfor er konkurransen stor på markedet. KapitalKassen er blandt de beste. Dette betyr at renten presses nedover til en viss grad, men likevel ikke lengre ned enn til rundt 9 % effektiv rente. Når du sender inn en søknad om lån, så vil denne gå gjennom en kredittvurdering. Her vil banken se på økonomien din. Dette betyr at de ser på hvor stor en inntekt du har, om du har noe gjeld, din betalingshistorikk og et par andre faktorer. Ut fra disse tall vil de gi deg en kredittscore og det er denne som til sist avgjør om lånet blir godkjent, hvor mye du eventuelt får låne og ikke minst hvilken rente du må betale. Har du en veldig solid økonomi, så kan du vente et tilbud om lån med en lav rente, men de fleste betaler rundt 13-15 % effektiv rente på et forbrukslån.